Vandrerhjem i Sørum Akershus
Konserter og spel på Blaker Skanse
Selskapslokaler i Sørum

 

Blaker Skanse / Blaker Utvikling


Blaker Skanse er en av Romerikes best bevarte historiske perler. Det er et forsvarsverk fra 1683, som ble utvidet til festning på midten av 1700-tallet. To av bygningene fra denne tiden står ennå, Kruttårnet og Artilleribygningen.

Kommandantboligen brant i 1973, men ble satt opp igjen med nøyaktig samme utvendige utseende som den opprinnelige fra 1813. De øvrige bygningene på området er ført opp for å passe inn i skolevirksomheten, som kom i gang i 1917, da Statens husflidsskole ble åpnet. Fra da og fram til 2003, ble Blaker Skanse forbundet med utdanning innen formgivning, og kanskje spesielt trearbeid, men også metall, tegning, keramikk og pedagogikk ble undervist her.

Skolen kom inn under Høgskolen i Akershus, og «Avdeling for formgivning og design» ble flyttet til Kjeller i 2003. Området er fredet, og ligger i naturskjønne omgivelser, kun 40 minutter fra Oslo, og 30 minutter fra Gardermoen. Det er kun fem minutter til jernbanestasjonen. Stedet driftes i dag av Blaker Utvikling, som leier ut lokaler til fest, kurs og konferanser, så vel som vanlige kontorlokaler, verksteder og lager. Her kan du leie selskapslokale og kjøkken til alle anledninger, og til så mange som 150 personer.

Den 7000 kvm store unike bygningsmassen bærer preg av både opprinnelig formål og nærmere 100 års skolevirksomhet, og er i god stand. 

Ta kontakt med Blaker Utvikling for nærmere informasjon, tlf. 63 82 74 01.